Reikės:
- 1 kg kiaulienos karkos;
- 300 g liesos kiaulienos;
- 1,5 - 2 ltr vandens;
- 1 svogūnas;
- 2 morkos;
- 3 lauro lapai;
- 1 v.š. Dr. Oeteker želatinos;
- Druskos, pipirų grūdelių.
Gaminame:
1 būdas (ilgasis)
Mėsą švariai nuplauname, sudedame į šaltą vandenį, užverdame ir nugriebiame putas, sudedame prieskonius, pjaustytą svogūną ir morkas, verdame ant silpnos ugnies apie 3 val. Išvirusią mėsą išimame iš sultinio ir kai truputį pravėsta nukauliname bei supjaustome gabaliukais, sultinį perkošiame. Į sultinį įberiame želatinos ir gerai išmaišome. Mėsą sumaišome su virtomis morkomis, dedame į formą (naudojau silikonin) ir užpilame sultiniu. Dedame į šaldytuvą, kad pilnai sustingtų.
2 būdas (trumpasis)
Jeigu turime greitpuodį, tuomet šaltienos ruošimas tampa tikru malonumu :) Taigi, mėsą nuplauname, sudedame į šaltą vandenį, užverdame ir nugriebiame putas kaip ir pirmajame gamybos variante. Vandens turėtų būti pagal greitpuodžio naudojimo instrukciją - iki pažymėtos linijos. Tuomet sudedame prieskonius ir daržoves, uždarome greitpuodį ir verdame 25 min. Paliekame kol greitpuodis atvės. O toliau visa eiga kaip ir 1 variante. Taigi, ruošdami šaltieną greitpuodyje sutaupote daugiau nei 2 valandas laiko.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą