2017 m. kovo 17 d., penktadienis

Šaltiena

 

Reikės:

  • 1 kg kiaulienos karkos;
  • 300 g liesos kiaulienos;
  • 1,5 - 2 ltr vandens;
  • 1 svogūnas;
  • 2 morkos;
  • 3 lauro lapai; 
  • 1 v.š. Dr. Oeteker želatinos;
  • Druskos, pipirų grūdelių.

Gaminame:

1 būdas (ilgasis) 

Mėsą švariai nuplauname, sudedame į šaltą vandenį, užverdame ir nugriebiame putas, sudedame prieskonius, pjaustytą svogūną ir morkas, verdame ant silpnos ugnies apie 3 val. Išvirusią mėsą išimame iš sultinio ir kai truputį pravėsta nukauliname bei supjaustome gabaliukais, sultinį perkošiame. Į sultinį įberiame želatinos ir gerai išmaišome. Mėsą sumaišome su virtomis morkomis, dedame į formą (naudojau silikonin) ir užpilame sultiniu. Dedame į šaldytuvą, kad pilnai sustingtų.

2 būdas (trumpasis)  

Jeigu turime greitpuodį, tuomet šaltienos ruošimas tampa tikru malonumu :)  Taigi, mėsą nuplauname, sudedame į šaltą vandenį, užverdame ir nugriebiame putas kaip ir pirmajame gamybos variante. Vandens turėtų būti pagal greitpuodžio naudojimo instrukciją - iki pažymėtos linijos. Tuomet sudedame prieskonius ir daržoves, uždarome greitpuodį ir verdame 25 min. Paliekame kol greitpuodis atvės. O toliau visa eiga kaip ir 1 variante. Taigi, ruošdami šaltieną greitpuodyje sutaupote daugiau nei 2 valandas laiko.




Komentarų nėra :

Rašyti komentarą