Patys nuostabiausi ir skaniausi kotletukai...
Reikės:
- 600g vištienos filė;
- 120g sviesto;
- 10 v.š. džiūvėsių;
- 10 v.š. miltų;
- 2 didelių kiaušinių;
- 3 skiltelių česnako;
- Saujelės krapų;
- Druskos;
- Pipirų;
- Aliejaus virimui.
Gaminame:
Pirmiausia pasiruošiame sviestą. Į kambario temperatūros sviestą beriame truputį druskos, smulkiai sukapotą česnaką ir smulkiai pjaustytus krapus. viską gerai išmaišome, dedame ant maistinės plėvelės ir suvyniojame pailgą, maždaug trijų pirštų storio ritinėlį. Kol gaminsime vištieną, sviestą dedame į šaldymo kamerą. Vištienos filė, jeigu reikia, susipjaustome dar ploniau išilgai. Imame kepimo popieriaus, uždedame ant vištienos ir pamušame, kad gabaliukas pasidarytų plonas plonas, nieko tokio jei atsiras skylučių. Taip išmuštą visą vištieną pagardiname druska ir pipirais. Išėmę sviestą, padaliname į šešias lygias dalis, būtent tiek išeis skanių kotletukų. Imame vištienos filė gabaliuką, guldome sviestą ir vyniojame į ritinėlį vis galus užlenkdami į vidų. Kai visi kijevai paruošti tuomet į tris atskirus indus sudedame miltus, kiaušinius ir dziūvėsius. Kiaušinius lengvai išplakame. Imame kotletuką, apcoliojame miltuose, merkiame į kiaušinio plakinį ir galiausiai vis paspausdami tarp rankų apvoliojame džiūvėsiuose. Visą procedūrą pakartojame dar kartą. Kai padengsite kailinukais visus kotletus, tuomet įkaitu namie aliejų ir kepame maždaug 7-9min. Patiekiame su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais. Skanaus!
Kijevo kotletai patys skaniausi man..nors pati daryt niekad dar nebandžiau :)
AtsakytiPanaikintisiadien dariau... labai skaniai gavosi.. :) dekui uz recepta
AtsakytiPanaikinti