Pats skaniausias čeburekų receptas kiek teko bandyti. Čeburekai būna "pasipūtę" ir neprisigėrę aliejaus, fantastika...
Reikės:
Stiklinė 200ml
Išeiga 25 dideli čeburekai
Tešlai:
- 1 ltr kefyro;
- ~1,5 kg miltų;
- 2 a.š. sodos;
- 1 v.š. druskos;
- 2 a.š. pipirų.
Įdarui:
- 1 kg kiaulienos (arba per pusę su jautiena) faršo;
- 2 didelių svogūnų;
- Druskos;
- Pipirų;
- Mėsos / faršo prieskonių;
- Aliejaus čeburekams virti.
Gaminame:
Iš anksto pasiruošiame įdarą. Faršą paskaniname prieskoniais ir sudedame
smulkiai supjaustytus svogūnus. Tuomet ruošiame tešlą. Į kefyrą supilame
sodą, gerai išmaišome ir minutėlę palaukiame. Į didesnį dubenį pilame
kefyrą sumaišytą su soda, dedame druską, pipirus ir beriame miltus
palaipsniui, maišome maišome, kai maišyti pasidaro sunku imamės rankų
darbo ir minkome tešlą. Dedame miltų tiek, kad tešla neliptu prie rankų,
tačiau nebūtų per kieta, geriau formuojant paplotėlius, pasibarstyti
daugiau miltų. Taigi, imame tešlos gabaliuką, iškočiojame, apibrėžiame
apskritimą (aš tam naudojau pakankamai didelę lėkštę). Dedame į
viduriuką truputį faršo, paskleidžiame jį, kad greičiau iškeptų, todėl
nederėtų pernelyg daug dėti faršo. Tešlos apskritimą lenkiame pusiau,
palyginame galiukus ir užlankstome pynele. Taip pasigaminame visus
čeburekus. Puode ar gilesnėje keptuvėje užkaičiame aliejų, (jo turi būti
tiek, kad apsemtų čebureką) dedame kepti tik tada, kai gerai įkaista.
Šiam dalykui puikiausiai tinka fritiurinė. Apkepame iš vienos pusės, kol
gražiai paruduoja, apverčiame ir iš kitos pusės taip pat gražiai
apkepame. Labai skanūs kol karšti, bet puikiausiai susivalgo ir atvėsę
:)
Jie iš tiesų puikūs! Kaip užsimai5iau tešlą, ji man vis lipo prie rankų ir jau buvau pradėjusi keiksnotis, kad nieko čia man gero nesigaus, bet išsikočiojau paplotelius, išviriau ir rezultatas buvo visai neprognozuotas :) Ačiū už receptą, visiems tikrai rekomenduoju. darėm iš pusės normos tai vistiek apsivalgėm. Darysiu ir dar ne kartą.
AtsakytiPanaikintiAčiū už pagyras, džiaugiuosi, kad patiko!
AtsakytiPanaikintilabas, man patika tavo receptai parasyk i mano gmail.com dina.grazi@gmail.com
AtsakytiPanaikintinorejau paklaust,o jei as kefyra pakeisciau naturaliu jogurtu? nes deficitas cia su tuo kefyru:DD
AtsakytiPanaikintiAsmeniskai as nebandziau. Jei bandysite tai pirmiausia i nedidele dali jogurto supilkite soda, jei suputos, vadinasi galite toliau testi teslos maisyma :) nes pagrindas siu ispustu cebureku yra kefyro reakcija su soda :)
PanaikintiDrasiai galite keisti naturaliu jogurtu,jei nera lietuvisko kefyro po ranka,o del geresnes reakcijos su soda jogurta galima parugstinti citrinos sultimis ar citrinos rugstele.
PanaikintiTinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintikatik pavalgiau :) labai skanus :)
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad patiko :)
PanaikintiLabai labai skanūs, minkštučiai, išsipūtę. Ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikintiis 1.5kg miltu iseis cebureku visai armijai...
AtsakytiPanaikintiIš šios normos išeina apie 20 didelių čeburekų. Labai skanūs pašildyti antrą dieną orkaitėje ar konvekcinėje krosnelėje. Dar nebuvo taip, kad liktų nesuvalgyti.
Panaikintisuperiniai ceburekai,aciu Monika,seima nedidele tad kepiau is puses normos-gana daug gavosi.siuliau visiems cebureku megejams isbandyti sita recepta,jie dieviski.
AtsakytiPanaikintiLabai aciu uz toki sotu ir skanu cebureku recepta,seimyna valge ir dar prase,nereliai patiko.Aciu:
AtsakytiPanaikintiTinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiLabai labai skanus ceburekai gavos.Dariau is puse kiekio ir tai gavosi 15vnt :) Aciu dar kart!
AtsakytiPanaikintisuper !vietoj arso naudojau kalakutienos file,smulkiai supjaustyta ir pakepinta -labai skanu !
AtsakytiPanaikintiLABAI SKANU AS KAIP TIK TOKIUS GAMINSIU SENDIEN
AtsakytiPanaikintitikrai labai skanus
AtsakytiPanaikintiVa tik iskepiau pagal sita receptuka ceburekus,SUPER SKANUS!!!!!
AtsakytiPanaikintiTinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiLabai ačiū už receptą. Gavosi, tobulai. Labai skanu. ;)
AtsakytiPanaikintiMan patiko,nesudetingas receptas,šiandien kepsiu ketvirtą kart,neužsirašiau recepto,tai vis pasitikslinu .Ačiū.
AtsakytiPanaikintiLabai geras receptas. Darau jau antra diena nes vaikai neatstoja:))))) tik siandie dariau mazesnius kibinu dydzio tai dar skaniau valgosi.
AtsakytiPanaikintiIš tokio pat recepto aš čičinsko kepsnius darau :-)
AtsakytiPanaikintiMmm labai skanus ceburekai! Tiesa sakant katik pavalgiau ir gaminau pirma karta. Gavosi labai minkstuciai! Aciu uz tikrai puiku recepta! :)
AtsakytiPanaikintiAčiū, Nonika, už puikų receptą. Niekada nebuvau dorai nei mačiusi, nei dariusi, bet išėjo - puikiausi. Labai skanūs. Vyras gyrė valgė ir gyrė mane... Ačiū, kad pasidalijote su mumis šiuo puikiu receptu. Viso ko geriausio Jums. Pagarbiai, Elena
AtsakytiPanaikintiEsu isbandziusi beagle receptu ceburekam, bet sis teslos receptukas tai liuks! tesla tokia skani trapi, minksta, beje man gavosi daug daugiau nei 25 ceburekai, Aciu uz recepta :)
AtsakytiPanaikintiSveiki, kaip tik dabar darau juos :) Tik kazkodel iskociota tesla atgal susoka :(
AtsakytiPanaikintiKankinausi, kankinausi su tesla ir iskankinau, pasirodo per kieta padariau uz tai ir traukdavosi :) Bet galutinis rezultatas buvo vertas sio darbo, nes LABAI skanus gavosi.
AtsakytiPanaikintiKuo minkštesnę tešlą užmaišysite, tuo ir čeburekai minkštesni bus. Kitą kart rekomenduoju tešlos minkštumą nebijant reguliuoti su kefyro ir miltų pagalba. Sėkmės gaminant !
Panaikintisveiki,ar galima soda pakeisti kepimo milteliais?
AtsakytiPanaikintiDėkite sodą, nebijokite, tikrai nesijaus.
PanaikintiO kiausiniu nereikia???
AtsakytiPanaikintiNe, kiaušinių tikrai nereikia :)
PanaikintiSkanus, bet per daug stori gaunasi
AtsakytiPanaikintiJeigu dar gaminsite kitą kart, iškočiokite plonesnius lakštus
Panaikintina kad tiek pagyru tai ir as pabandziau:) tikrai pavyko, tik as varskes idejau ir kiausini ...o jo manau tikrai nereikejo, truputi kietoka tesla gavosi, na bet vistiek skanus.
AtsakytiPanaikintiMmm, labai skanu, labai paprasta. Ačiū.
AtsakytiPanaikintiLabai skanus ir paprastai gaminami. Aciu uz receptuka :)
AtsakytiPanaikintiSveika ,o soda reik nugesint citrina?ar tiesog subert ja i kefyra?
AtsakytiPanaikintiSodą suberti į kefyrą ir gerai išmaišyti kol pasidarys putos :)
PanaikintiRekomenduoju, skanūs!
AtsakytiPanaikintiGyvenu ne Lt, neturiu sodos... jei deciau kepimo milteliu?
AtsakytiPanaikintiLabai ačiū už receptą! Buvo labai skanu, kepsiu dar! :)
AtsakytiPanaikintiAčiū už receptuką, tikrai labai skanūs, šiandien išbandžiau. Ir lengvai gaminami, pirmą kartą dariau čeburekus ir man pavyko :)
AtsakytiPanaikintiTikrai skanus ceburekai. Kepiau seimai labai patiko. Aciu uz recepta :-)
AtsakytiPanaikinti