2013 m. vasario 16 d., šeštadienis

Riestainiai

Jau ne kartą išbandyti minkštučiai ir be galo skanūs mieliniai žiedeliai...







Reikės:

  • 500g miltų;
  • 300g vandens;
  • 2 v.š. cukraus;
  • 1 a.š. druskos;
  • 7g džiovintų mielių;
  • 2 v.š. aliejaus;
  • 1 kiaušinis aptepimui;
  • 1 v.š. sodos virimui;
  • Cukraus pudros;
  • Pabarstukų.

Gaminame:

Į indą su šiltu vandeniu beriame mieles, cukrų, druską. Paliekame kelioms minutėms. Į kitą indą beriame persijotus miltus ir pilame vandens - mielių mišinį, pilame aliejų ir viską gerai išminkome. Dedame valandai laiko šiltai, kad tešla padvigubėtų.
Jei turite duonkepę, joje tešlą paruošti ypač paprasta. Pilame vandenį, aliejų, druską, cukrų, mieles. Ant viršaus suberiame miltus ir nustatote tešlos ruošimo - kildinimo fukciją. 
Po valandos laiko, pakilusią tešlą padaliname į 8 lygius gabaliukus. Iš kiekvieno suformuojame rutuliuką, dedame ant miltais pabarstyto paviršiaus, pirštu praduriame viduryje skylutę ir suformuojame žiedą. Puode užverdame vandenį, atsargiai supilame sodą ir kiekvieną riestainį apverdame po 30 sekundžių iš abiejų pusių. Apvirtus riestainius dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome pabarstukais, arba smulkintais riešutais, tiesiog tai jau priklauso nuo Jūsų fantazijos ir pomėgių. Kepame iki  200 laipsnių iš anksto įkaitintoje orkaitėje 20min. Iškeptus ir atvėsintus apibarstome cukraus pudra. Skanaus!

Receptą radau čia


Komentarų nėra :

Rašyti komentarą