Reikės:
- 500g avižinių dribsnių (5 grūdų ar 7grūdų dribsnių);
- Sauja sėlenų, sėmenų;
- 200g sviesto;
- 1 kiaušinis;
- 2 šaukštai grietinės;
- 1 arb.š. sodos;
- 2 šaukštai medaus;
- 1stiklinė miltų;
- Pora saujų įvairių riešutų, razinų, saulėgrąžų, sezamo sėklų.
Gaminame:
Išlydome sviestą ir užpilame ant dribsnių. Kiaušinį išplakame su skystu medumi, dedama grietinėje nugęsintą sodą ir viską pilame į dribsnių masę, suberiame miltus ir dedame riešutus, viską gerai išmaišome ir ant kepimo popieriaus formuojame norimo dydžio sausainukus. Kepame orkaitėje įkaitintoje iki 190 laipsnių apie 15-20min. Skanaus! Tinkamai (sausai) laikomi sausainiai i5lieka švieži iki kelių savaičių.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą