2016 m. birželio 13 d., pirmadienis

Brownie su burokėliais

Nuostabiai derantis šokoladas su burokėliais....




Reikės:

  • 200 g juodojo šokolado;
  • 200 g sviesto;
  • 3 kiaušinių;
  • 200 g miltų;
  • 120 g cukraus;
  • 3 v.š. kakavos miltelių;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 3 - 4 vidutinio dydžio virtų burokėlių;
  • Sauja džiovintų vaisių;
  • Žiupsnelis druskos;
  • Cukraus pudros.

Gaminame:

Šokoladą ir sviestą ištirpiname garų vonelėje, dedame persijotus kakavos miltelius. Kol masė lydosi, atskiriame kiaušinių baltymus nuo trinių. Su žiupsneliu druskos paplakame baltymus, beriame cukrų ir baigiame plakti iki standžių .Kol šokolado masė vėsta, sutarkuojame smulkia tarka burokėlius, nupilame susidariusias sultis. Į pravėsusią šokolado masę sudedame džiovintus vaisius, trynius, burokėlius ir gerai išmaišome. Atsargiai sudedame baltymus ir lengvai išmaišome, galiausiai beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kepame Jūsų mėgstamoje formoje, geriausia šiek tiek platesnėje, išklotoje kepimo popieriuje iš anksto įkaitintoje orkaitėje iki 190 laipsnių apie 45 minutes. Iškepusį ir atvėsusį apibarstome cukraus pudra. 


Receptas adaptuotas pagal


Komentarų nėra :

Rašyti komentarą