2016 m. birželio 9 d., ketvirtadienis

Sveikuolių sausainiai






Reikės:

  • 500g avižinių dribsnių (5 grūdų ar 7grūdų dribsnių);
  • Sauja sėlenų, sėmenų;
  • 200g sviesto;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 šaukštai grietinės;
  • 1 arb.š. sodos;
  • 2 šaukštai medaus;
  • 1stiklinė miltų;
  • Pora saujų įvairių riešutų, razinų, saulėgrąžų, sezamo sėklų.

Gaminame:

Išlydome sviestą ir užpilame ant dribsnių. Kiaušinį išplakame su skystu medumi, dedama grietinėje nugęsintą sodą ir viską pilame į dribsnių masę, suberiame miltus ir dedame riešutus, viską gerai išmaišome ir ant kepimo popieriaus formuojame norimo dydžio sausainukus. Kepame orkaitėje įkaitintoje iki 190 laipsnių apie 15-20min. Skanaus! Tinkamai (sausai) laikomi sausainiai i5lieka švieži iki kelių savaičių.

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą